Кабмін погодив звільнення Тимчук з посади голови ХОДА – нардепи

Фото: kharkov.comments.ua

Кабінет міністрів України погодив звільнення Айни Тимчук з посади голови Харківської обласної державної адміністрації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Telegram харківського нардепа Вікторії Кінзбурської.

“Губернаторопад продовжується. Уряд погодив рішення про звільнення з посади Голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук”, – написала Кінзбурська.

Також про це повідомив у Telegram і нардеп Олексій Гончаренко. “Кабмін погодив звільнення Тимчук Айни Леонідівни з посади голови Харківської ОДА”, – написав він.

Згідно із повідомленнями, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду сьогодні, 11 серпня.

Таким чином, Айна Леонідівна стає рекордсменом по стислості перебування на відповідальній посаді харківського губернатора – трохи більше восьми місяців. Навіть її попередник Олексій Кучер протримався у кріслі голови ХОДА рік.

За цей час пані Тимчук запам’яталася харків’янам низкою скандалів. Зокрема, розпорядилася виділити землю бабусі свого чоловіка. Йдеться про ділянку на території Старосалтівської селищної ради Чугуївського району.

У березні 2021 року Тимчук викликала хвилю акцій протесту, заявивши, що актори у харківських театрах отримують «високу зарплату» в розмірі 16,5 тис. гривень. Заява Тимчук про «16,5 тищ» стала мемом, і їй «відповіли» недобрими карикатурами, флешмобами та сатиричними піснями.

На сайті Президента України зареєстрували петицію з вимогою звільнити главу ХОДА Тимчук, яка поширює недостовірну інформацію про зарплати співробітників харківських театрів.

Крім того, Айну Тимчук вважають найнепублічнішим губернатором області – за час свого перебування біля керма регіону вона не провела жодної прес-конференції та всіляко уникала спілкування з пресою.

Як повідомляв Харків Times, 27 листопада Зеленський підписав укази про звільнення Кучера з посади керівника Харківської ОДА та призначення Тимчук.

1 грудня Айна Тимчук приступила до виконання своїх обов’язків на посаді голови Харківської обласної державної адміністрації.