17-річний підліток, який впав з канатної дороги в Харкові, прийшов до тями

Фото: Харків Times

17-річному юнакові, якого у важкому стані госпіталізували після падіння з канатної дороги в Харкові, стало краще. Він як і раніше знаходиться в реанімації, але прийшов до тями і пам’ятає, що з ним сталося.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Про позитивну динаміку в стані підлітка розповіла його мама Марія Горянська.

“Поки він в реанімації. Його відключили від апарату, він вже дихає самостійно, їсть через трубочку”, – говорить Марія.

За її словами, підліток реагує на те, що йому говорять, киває.

“У перший день, коли він надійшов, йому зробили трепанацію. Зібрали таз на апарат зовнішньої фіксації. Він прийшов до тями, рідних та близьких впізнав”, — каже мати.

“Він дає зрозуміти, що шкодує через те, що сталося. Я його заспокоюю, кажу: “Ти у нас молодець”. Він качає головою, що “ні”. Я питаю: “Що, накосячив”? Він киває: “Так”. Тобто він розуміє, що сталося, все пам’ятає”, — розповіла мати.

За її словами, лікування буде тривалим. Щодня на лікування витрачають близько п’яти тисяч гривень. Родина збирає гроші на лікування сина у соцмережах, зокрема у Facebook.

Як повідомляв Харків Times, ввечері 13 червня з кабінки канатної дороги на проїжджу частину вулиці Новгородської випав 17-річний юнак. З численними травмами його доставили до лікарні.

Слідчі Нацполіціі відкрили кримінальне провадження за фактом травмування 17-річного хлопця, який впав з кабіни канатної дороги.