ДБР затримало поліцейського Богодухівського райвідділу за вимагання хабара (фото)

Фото: ДБР

Слідчі Територіального управління ДБР у Полтаві затримали інспектора сектору реагування патрульної поліції Богодухівського райвідділу ГУ Нацполіції в Харківській області після одержання хабаря.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі теруправління ДБР.

У червні мешканка селища Коломак в’їхала на автомобілі у паркан селищної ради, частково його пошкодивши. “За непритягнення жінки до адміністративної відповідальності капітан поліції зажадав 35 тис. грн, проте згодом зменшив суму”, – йдеться у повідомленні.

18 червня на вимогу інспектора з ним зустрівся знайомий дівчини, який і був власником автомобіля, щоб передати гроші.

Затриманому поліцейському повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Крім того, встановлюється можлива причетність співробітників поліції до вчинення й інших подібних злочинів.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Харківська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

Прес-служба прокуратури області уточнила, що інспектор вимагав у чоловіка 12 тисяч гривень за те, що не складатиме протокол за фактом керування автомобілем без водійського посвідчення та скоєного ДТП. Поліцейського затримано 18 червня, відразу після одержання цієї суми. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 96 тис. грн. Наразі вирішується питання про відсторонення поліцейського від займаної посади.

Як повідомляв Харків Times, слідчі Територіального управління ДБР у Полтаві повідомили про підозру двом поліцейським, які вимагали гроші від фігуранта кримінальної справи.