Міська влада Харкова погодилася впорядкувати зону відпочинку навколо кар’єру «Дружба» на проспекті Гагаріна

Харківська міська рада на прохання мешканців прилеглого району збирається облаштувати нову зону відпочинку навколо кар’єру «Дружба» на проспекті Гагаріна.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Як розповіли харків’яни, протягом останніх п’яти років ініціативна група жителів Слобідського району займалася відновленням порядку на цій локації: прибрали сміття з водойми та прилеглої до нього території, запустили в озеро рибу, висадили фруктовий сад і встановили кілька турніків для заняття спортом. Мешканці району просять упорядкувати цю територію, убезпечивши її при цьому «від забудов, підприємницької діяльності та розваг». З точки зору жителів, мова могла би йти про встановлення додаткових сміттєвих баків і обладнання стріт-воркаут майданчика.

Секретар міськради Ігор Терехов пообіцяв прохачам провести найближчим часом «виїзну нараду, на якій разом із жителями складуть попередній проект благоустрою цієї території». Також Терехов пообіцяв, що «це місце залишиться куточком дикої природи в межах міста, де люди зможуть в тиші займатися спортом і відпочивати».

Як повідомляв Харків Times, міська влада планує облаштувати зону відпочинку біля ставка у житловому мікрорайоні по вулиці Власенко на Новожаново, а також оновити там дитячий та спортивний майданчики.

Усього до кінця нинішнього літа міськрада планує створити у Харкові 36 таких зон відпочинку – по чотири в кожному районі міста. Зокрема, такі майданчики планується відкрити на вулицях Молочній, Сергія Грицевця, Великій Панасівській, Лагерній та інших. У зонах відпочинку встановлюють ігрові комплекси для дітей, спортивні майданчики з тренажерами й тому подібні споруди. Один з майданчиків був відкритий у суботу, 5 червня, на вулиці Ахсарова в Олексіївському житловому масиві.