У Харкові встановлюють нові теплопункти

Фото: www.city.kharkov.ua

КП «Харківські теплові мережі» між опалювальними сезонами зайнялося заміною старих котелень на нові сучасні центральні та індивідуальні теплопункти.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Як розповіли на підприємстві, зараз відбувається налагодження устаткування на ІТП, який має регулювати тепло в двох будинках на пр. Перемоги, 77/1 і 77/2. Більше десяти років тому на дахах цих будинків були встановлені котельні, які вичерпали свій ресурс.

«Основна проблема дахових котелень — великий термін експлуатації котлів і відсутність запчастин до них. Тому в цілому послуга була недостатньо якісною», — зізналися у ХТМ.

Монтаж ІТП передбачає комплекс робіт: будівництво двох камер, через які здійснюватиметься підключення до магістрального трубопроводу, установку теплообмінників для подачі гарячої води, наладку теплопостачання з автоматикою погодного регулювання.

У КП «ХТМ» пообіцяли, що оцінити нову якість послуг мешканці будинків на проспекті Перемоги зможуть вже у наступному опалювальному сезоні.

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі вироблятимуть електрику.

До кінця 2021 року 117 багатоповерхових житлових будинків обладнають приладами обліку тепла. А всього в місті замінять близько 100 км мереж.