На Олексіївці відкрилася нова зона відпочинку (фото)

У суботу на вулиці Ахсарова на Олексіївці відкрили повністю оновлений двір з місцями для відпочинку дітей та дорослих. Аналогічні майданчики до кінця року обіцяють зробити у всіх районах міста. Всього їх буде близько 40.

Про це Харків Timess повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

У суботу, 5 червня, у дворі між будинками по вул. Ахсарова, 3, 5, 7, відкрилася повністю оновлена ​​зона відпочинку.

Тут встановили дитячий та спортивний майданчики (з гумовим покриттям, новими гойдалками, каруселями та тренажерами), заасфальтували тротуари і внутрішньоквартальну дорогу. До під’їздів прибудували пандуси, встановили нові лавки та урни.

За словами місцевих жителів, тепер їх двір виглядає, як міні-парк Горького.

Відвідавши оновлений двір секретар міськради Ігор Терехов повідомив, що цього року місто має намір реконструювати ще 40 великих дворів, крім того, є плани на 2022 рік.

Аналогічні майданчики, за словами Терехова, з’являться на вулицях Молочній, Сергія Грицевця, Великій Панасівській, Лагерній та ін.

Мешканці будинків №№ 39 і 41 по пр. Людвіга Свободи попросили включити у перелік і їх двір. Відповідні доручення були дані профільним департаментам та комунальним підприємствам.

Ігор Терехов заявив, що вважає благоустрій спальних районів одним з першорядних завдань міської влади.

Як повідомляв Харків Times, у Московському районі Харкова планується упорядкувати великі території поруч із житловими кварталами Салтівського житлового масиву. Там планується створити зони відпочинку, встановити дитячі та спортивні майданчики.

У житловому мікрорайоні по вулиці Власенко на Новожаново облаштують зону відпочинку біля ставка. Там буде створена локація з ігровим та спортивним майданчиками, зроблять пішохідні доріжки, встановлять лавки й нове освітлення.