Завтра у ТРЦ «Нікольський» шукатимуть вибухівку, ліквідуватимуть пожежу й рятуватимуть від зараження

Фото: Харків Times

Завтра, 10 червня, у торгово-розважальному центрі «Нікольський» на вулиці Пушкінській, 2А відбудуться спільні тактико-спеціальні навчання. Розпочнуться вони о 06:00, про час закінчення не повідомляється.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Головного управління ДСНС області.

«Навчання включатимуть відпрацювання трьох епізодів з ліквідації різних можливих надзвичайних ситуаціях, а саме: ліквідація пожежі в ТРЦ з проведенням рятувальних та евакуаційних заходів, ліквідація надзвичайної події пов’язаної з наявністю у повітрі торгівельно-розважального центру шкідливих та отруйних речовин, а також виявлення та ідентифікація підозрілих предметів», – йдеться у повідомленні.

Мета навчань – відпрацювання персоналом ТРЦ організації та проведення евакуації відвідувачів і основних дій при виникненні пожежі; взаємодія персоналу та особового складу пожежно-рятувальних підрозділів при евакуації, порятунку відвідувачів і гасінні пожежі; а також прийоми й способи гасіння пожеж на об’єкті особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів.

Як повідомляв Харків Times, у відкритому 23 травня торгово-розважальному центрі «Нікольський» вже неодноразово виникали усілякі надзвичайні ситуації.

Так, ввечері 24 травня рятувальники ліквідували пожежу на одній з лоджій будівлі, з ТРЦ були евакуйовані близько 200 відвідувачів.

26 травня об 11:00 на електронну пошту Головного управління Нацполіціі Харківської області надійшло анонімне повідомлення про закладення вибухівки у щойно відкритому ТРЦ «Нікольський».

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов висловив невдоволення організацією пожежної безпеки у «Нікольському» та доручив рятувальникам перевірити роботу пожежних гідрантів, сигналізації й засобів пожежогасіння у будівлі ТРЦ та провести навчання з персоналом.