Біля ТРЦ “Нікольський” шукали вибухівку (доповнено)

Фото: Харків Times

26 травня об 11:00 на електронну пошту Головного управління Нацполіціі Харківської області надійшло анонімне повідомлення про закладення вибухівки в недавно відкритому ТРЦ “Нікольський”, по вулиці Пушкінська, 2.

Про це Харків Times дізнався з ежеднево звіту про оперативну обстановку в Харківській області.

За вказаною адресою виїжджала слідчо – оперативна група, кінологи, вибухотехніки, співробітники екстрених служб.

“Правоохоронці обстежили понад 200 квадратних метрів прилеглої території. Огляд внутрішньої площі приміщень не проводився у зв’язку з відмовою у доступі представниками адміністрації закладу. Евакуація не проводилась, відвід транспорту не здійснювався”, – розповіли в прес-службі Нацполіції області.

За словами спікера Нацполіціі в Харківській області Олени Баранник, ТРЦ – приватне підприємство, і його власники можуть не пустити правоохоронців на територію. Якщо повідомлення про мінування центру виявиться не фейковим, і вибух насправді станеться, то відповідальність за це також понесуть власники.

Інформацію про неправдиве замінування ТРЦ зареєстровано в Єдиному обліку Харківського районного управління поліції № 1. Поліцейські вживають заходів щодо встановлення та затримання причетних до скоєння злочину.

Як повідомляв Харків Times, 21 травня у центрі Харкова відбулося відкриття торгово-розважального центра «Нікольський». Вже 22 травня, на другий день роботи комплексу, були евакуйовані глядачі з кінотеатру Multiplex, про причини не повідомлялося.

Ввечері 24 травня рятувальники ліквідували загоряння на лоджії в ТРЦ «Нікольський». Їм довелося евакуювати близько 200 відвідувачів.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов доручив рятувальникам провести ряд заходів з пожежної безпеки в відкритому недавно ТРЦ «Нікольський».