Харківська область отримала нову партію вакцини Pfizer

Фото: Sean Gallup/Getty Images

Сьогодні вночі до Харківської області привезли 11,7 тисяч доз вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облдержадміністрації з посиланням на заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

За словами чиновника, зараз у регіоні використовуються чотири види вакцин: CoviShield, AstraZeneca-SKBio, CoronaVac, Pfizer Comirnaty.

«CoviShield отримали вже 20 900 доз, AstraZeneca-SKBio – 18 600, CoronaVac – 27 040, Pfizer Comirnaty – 7020. Сьогодні вночі отримали ще 11 700 доз Pfizer Comirnaty для відповідних категорій населення. Тобто з завтрашнього дня починається активна фаза вакцинації цих людей», – сказав Черняк.

Він також повідомив, що найближчим часом регіон має отримати більше 38 тисяч доз вакцини AstraZeneca. Їх використають для вакцинації пацієнтів, яким пора отримувати друге щеплення, а також для продовження прищепної кампанії.

За інформацією МОЗ, на яку посилається Черняк, поступово область отримуватиме більші партії вакцини, йі «можливості для щеплення будуть розширюватися постійно».

Заступник голови ХОДА запевнив, що дані всіх, хто отримав першу дозу вакцини, збережені, і на другу їх обов’язково запросять. Однак раніше в тій же обладміністрації у таких випадках рекомендували не чекати на дзвінок з поліклініки, а, коли підходить термін, звертатися до того пункту вакцинації, де отримали першу дозу.

Як повідомляв Харків Times, 28 квітня в Харківській області жителям старше 65 років почали робити щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca-SKBio.

У облздраві нагадали, що вакцинація другою дозою AstraZeneca проводиться через 12 тижнів після першої.

12 травня Харківська область отримала додаткові 3300 доз препарату AstraZeneca-SKBio, препарат перерозподілили в наш регіон із Запорізької області.

У лабцентрі розповіли, що на ранок 2 червня в Харківській області першою дозою щеплені 51 876 осіб, завершили вакцинацію – 8 529.