Поліцейські, які побили Сахновщинського фермерів, постануть перед судом

Фото: dbr.gov.ua

Троє співробітників полку поліції особливого призначення ГУНП у Харківській області постануть перед судом за побиття фермерів у Сахновщинському районі Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства 9 вересня 2020 року троє поліцейських на службовому автомобілі Skoda Octavia патрулювали Сахновщинський район області. Під час патрулювання в полі поблизу села Дар-Надежда вони побачили комбайн і трактор з причепом. Поруч із технікою перебували чоловіки, вони ремонтували комбайн.

Правоохоронці вирішили негайно перевірити їх документи, включаючи права на техніку і на обробку ділянки. Документів у комбайнерів при собі не виявилося, вони запропонували зателефонувати батькові та попросити привезти. Але поліцейські, мабуть, були не в гуморі і чекати не хотіли. Завдавши кілька ударів руками і ногами, вони знерухомили жертв і наділи на них наручники.

Зрозуміло, про права та обов’язки затриманим ніхто не розповідав і протокол затримання не складав.

Обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох поліцейських за фактом перевищення службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, в лютому 2021 року поліцейським повідомили про підозру.