Чотирьом затриманим у зв’язку з пожежею та загибеллю людей у «Золотому часі» повідомили про підозру

Фото: Харків Times

Правоохоронці повідомили про підозру в порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК) чотирьом особам, раніше затриманим у зв’язку з пожежею у нелегальному «геріатричному пансіонаті» на вулиці Нижній Гійовській, 150Б у Харкові, де загинули 15 людей похилого віку.

Про це Харків Times повідомив прес-секретар прокурора Харківської області Дмитро Чубенко.

За його словами, затриманий власник будівлі, в якій сталася смертельна пожежа, орендар будівлі та його дружина – директор приватного підприємства, яка «фактично керувала закладом», і адміністратор, який координував роботу пансіонату, хоча офіційно в ньому не працював.

«За даними слідства, орендар будинку і його дружина — засновники громадської організації, мета якої — сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів. Вартість перебування в пансіонаті оцінювалась у середньому в 15 тис. гривень», – розповів Чубенко.

Прокуратура має намір клопотати про обрання для затриманих запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Слідчі дії тривають, йдуть допити інших співробітників закладу та свідків, працюють експерти.

Слідство перевіряє версії причин виникнення пожежі, серед яких підпал, необережне поводження з вогнем та електроприладами, а також коротке замикання електромережі.

Підозрюваним загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура та поліція станом на ранок 22 січня затримали чотирьох осіб, причетних до організації нелегального приватного будинку престарілих «Золотий час», де сталася пожежа із 15 жертвами.