28-річній харків’янці загрожує до 10 років в’язниці за поширення наркотиків

Фото: hk.npu.gov.ua

28-річній харків’янці, яка поширювала наркотики за допомогою “закладок”, слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Затримали закладницю 21 грудня на вулиці Саратовській біля будинку № 47 співробітники полку поліції особливого призначення батальйону № 2. Під час огляду у неї вилучили 32 згортки з наркотиками. Також харків’янка показала 29 місць, де залишила «закладки». Вартість вилучених в неї наркотиків за цінами «чорного ринку» складає близько 30 тисяч гривень.

Зробивши закладки, жінка фотографувала місцезнаходження згортків з наркотиком, після чого повідомляла оператору за допомогою соціальної мережі для подальшого поширення.

Проводиться розслідування за ч. 2 ст. 307 КК. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до 10 років з конфіскацією майна.

Станом на 21 січня слідчі вирішують питання про обрання запобіжного заходу та з’ясовують, чи причетна підозрювана до скоєння інших злочинів на території Харкова.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові “закладника” засудили до восьми років в’язниці.