Патрульному, який стріляв в автомобіль і поранив пасажира, повідомили про підозру

Фото: suspilne.media

Командиру роти Управління патрульної поліції в Харківській області, який вночі, 13 лютого тричі вистрілив в автомобіль Subaru Forester і поранив пасажира, повідомили про підозру за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України).

Про це дізнався Харків Times з повідомлення прес-служби прокуратури області.

Крім кримінального провадження стосовно патрульного, слідчі перевіряють факт наїзду автомобіля Subaru Forester на правоохоронця, який відкрив вогонь по автівці. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Сьогодні, 14 лютого, патрульному, що обстріляв автомобіль, будуть обирати запобіжний захід у Полтаві. Засідання Жовтневого районного суду Полтави призначено на 14:00, повідомляє Суспільне.

Як повідомляв Харків Times, вночі 13 лютого в харківську лікарню № 25 доставили людину з вогнепальними пораненнями. Постраждалого прооперували, медики його стан оцінюють як важкий. За інформацією з соцмереж, чоловіка підстрелили співробітники патрульної поліції в полі біля села Хролі Харківського району. Інспектори намагалися зупинити п’яного водія. Але водій не виконав їх вимогу і порушував правила руху, створюючи аварійні ситуації.

Співробітника поліції, який влаштував стрілянину по авто затримали. Слідчі ГБР в місті Полтаві відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).

Пасажир, який перебував на задньому сидінні, отримав два проникаючі поранення в спину та поперек з розривом правої легені.

У Патрульній поліції Харківської області прокоментували випадок із застосуванням патрульним вогнепальної зброї.

Водій обстріляного вночі поліцейськими автомобіля стверджує, що він був тверезий і не наїжджав на поліцейських.