Розгляд справи Кернеса – в суді посилили охорону (фото)

Фото: suspilne.media

Сьогодні, 20 грудня, Харківський міський голова Геннадій Кернес візьме участь в засіданні Полтавського апеляційного суду в режимі відеоконференції з Харківського апеляційного суду. В харківському суді посилили заходи безпеки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Як повідомляється на вході в суд – з десяток правоохоронців.

Кернес вже прибув на засідання. Його супроводжує охорона, захисники.

Відеоконференцію організовують з найбільшого залу апеляційного суду на другому поверсі, де раніше слухалася “справа Тимошенко”, в серпні цього року – розглядалася апеляція у справі про ДТП на Сумській.

Як повідомляв Харків Times 10 серпня 2018 року Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Кернеса, обвинуваченого у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року.

12 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду – «для прийняття об’єктивного вироку».

12 листопада 2018 року Полтавський апеляційний суд почав розгляд апеляції. За цей час мер Харкова лише один раз відвідав засідання в Полтаві – 18 жовтня. Всі інші засідання, які призначаються раз на місяць, він пропустив.

Так, Геннадій Кернес не приїжджав через погіршення стану здоров’я. Засідання, призначене на 18 січня, він пропустив тому, що не отримав повістку до суду. На засідання, 1 лютого, Кернес відмовився їхати без охорони. За два тижні, 15 лютого, Кернес також пропустив засідання, бо не приїхали його захисники.