Суд у справі Кернеса перенесли на 1 лютого

Фото: pl.suspilne.media

В Полтавському апеляційному суді перенесли розгляд апеляційних скарг у справі харківського міського голови та двох його охоронців.

Про це повідомляє UA: ПОЛТАВА.

До суду не з’явилися двоє обвинувачених. Геннадій Кернес не приїхав, бо не отримав повістку про виклик до суду, про це повідомили його захисники Олександр Гунченко, Лідія Ізовітова та Юлія Плетньова. Другий обвинувачений Віталій Блинник не з’явився через стаціонарне лікування. Наступне засідання суд призначив на 1 лютого.

Як повідомлялося, раніше суд кілька разів переносив розгляд трьох апеляцій на закриття кримінального провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні і тортурах активістів Євромайдану.

10 серпня Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Кернеса, обвинуваченого у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського євромайдан взимку 2014 року.

12 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду – “для прийняття об’єктивного вироку”.