Депутат сільради у Дергачівському районі “забув” вказати у декларації майно на мільйон гривень – НАЗК

Фото: nazk.gov.ua

Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час повної перевірки декларацій виявило ознаки умисного декларування недостовірної інформації на суму, що перевищує 250 прожиткових мінімумів, депутатом Малоданилівської об’єднаної територіальної громади Дергачівського району області Олександром Заболотним.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на сайті НАЗК.

У декларації про доходи за 2016 рік депутат “забув” вказати відомості про корпоративні права, нежитлову будівлю й кілька квартир, що належать йому та його дружині. Крім того, Заболотний “недостовірно вказав відомості про отримані ним і його дружиною доходи”, а також два автомобілі, що йому належать. А ще – взагалі не декларував “фінансові зобов’язання дружини та автомобіль, який їй належить”.

В сумі “недостовірні відомості” у декларації депутата складають понад мільйон гривень.

“Обґрунтовані висновки щодо ознак кримінального правопорушення буде направлено до Національної поліції”, – підкреслили в НАЗК.

Як повідомляв Харків Times, Національне агентство по запобіганню корупції вимагає від голови Харківської облради Сергія Чернова усунути конфлікт інтересів у обласному комунальному закладі “Харківський театр для дітей та юнацтва”, директор якого Андрій Гапанович взяв на роботу до театру свою дружину, дочку й сина.