Будуть вбиті, й не тільки з кола злочинців, а й випадкові громадяни – Аброськін

Фото: Vyacheslav Abroskin / Facеbook

Колишній заступник очільника Нацполіціі, а нині ректор Одеського державного університету внутрішніх справ В’ячеслав Аброськін заявив про триваючу затяжну “війну за перерозподіл сфер злочинного контролю” у Харківській області та попередив, що в цій війні гинутимуть “випадкові громадяни”.

Про це Харків Times стало відомо з сьогоднішньої, 28 жовтня, публікації Аброськіна у Facebook.

“Аналізуючи всі події, які проходять в нашій країні останнім часом, можна сказати, що паралельно зі зміною політичного керівництва проходять відповідні зміни й в злочинному світі, змінюються сфери впливу “злодіїв в законі” і лідерів злочинних угруповань. Без зброї та вибухових пристроїв не обійдеться, будуть вбиті й не тільки з кола злочинців, а й випадкові громадяни”, – вважає Аброськін.

Він підкреслює, що 25 жовтня відбулася “вже не перша спроба” вбивства Георгія ( “Жори”) Ісакова, “який є членом злочинного угруповання “Князя”. З точки зору колишнього заступника голови Нацполіціі, це доводить продовження “тривалої війни за перерозподіл сфер злочинного контролю саме в Харківській області”.

Фото: Вячеслав Аброськин/Facebook

Аброськін також уточнив, що підозрюваний Олексій Титов, який 25 жовтня підірвав себе гранатою після спроби вбивства Ісакова та вбивства Володимира Бороха, у 2003 році “відбував покарання за вбивство “у Диканівській виправній колонії №12 в Харкові”.

“На тюремном сленге мав статус “козла”, працюючи в господарчій обслузі, й був достроково звільнений в 2009 році”, – уточнює Аброськін.

А те, що Тітов – мешканець Горлівки Донецької області, на думку Аброськіна, “підтверджує основну версію, що харківську злочинну еліту підтискає донецька, вимушені “переселенці”.

Як повідомляв Харків Times, у січні, ще перебуваючи на посаді заступника керівника Нацполіціі, Аброськін стверджував, що “Харків за рівнем розвитку сучасної системи безпеки громадян знаходиться на рівні звичайного селища“.

Внаслідок стрілянини поблизу супермаркету “Восторг” на вулиці Клочківській вдень 25 жовтня один чоловік загинув, ще один був поранений.

Співробітники поліції знайшли у Руській Лозовій на дачі Олексія Титова, який підірвав себе гранатою після перестрілки біля супермаркету “Восторг”, цілий арсенал зброї.