Харків за рівнем розвитку системи безпеки громадян знаходиться на рівні селища – Аброськін

Фото: Vyacheslav Abroskin / Facеbook

Харків за рівнем розвитку сучасної системи безпеки громадян знаходиться на рівні звичайного селища, написав на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

Він нагадав, що 16 січня серед біла дня на одній із вулиць міста був скоєний напад на поліцейського, в якого спочатку стріляли, а потім били так, що на голові не має жодного непошкодженого місця. Поліцейськими відразу було встановлені марка та колір автомобіля, на якому втекли злочинці, затримати їх поки не вдалося. Триває активний пошук.

До цього випадку в минулому році кілер на вулиці розстрілював місцевого бізнесмена, тоді злочинець втік з місця скоєння злочину на авто. Ще раніше на вулиці підірвали авто одного із власників фармацевтичного підприємства міста.

“Це тільки останні резонансні злочини, я вже не кажу про розбійні напади та грабежі саме на вулицях міста. Поліцейські працюють над встановленням осіб, причетних до цих злочинів, відпрацьовуючи практично вручну весь масив зібраної інформації, в тому числі й тисячі гігабайт зібраних відеозображень з різних відеокамер. Для перегляду задіяні десятки поліцейських, курсантів вузів. Я був дуже здивований, що таке велике місто з такою кількістю мешканців за рівнем розвитку сучасної системи безпеки громадян знаходиться на рівні звичайного селища”, – написав Аброськін.

Він наголосив, що забезпечити дієву безпеку громадян можливо тільки при співпраці органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів.

“На сьогодні майже в усіх великих містах активно використовуються камери відеоспостереження, які об’єднані в мережу та виведені в єдиний центр управління. В цій точці збору інформації можна спостерігати за ситуацією в населеному пункті та оперативно реагувати на будь-які події, що відбуваються в громадських місцях. Будь-яка система дала б можливість швидше встановити й затримати злочинців. Сучасні системи безпеки працюють в Маріуполі, Дніпрі та Києві. За цим майбутнє й головне забезпечення безпеки наших громадян. Сподіваюсь, що до впровадження сучасних систем безпеки місцеві громади прийдуть якомога скоріше”, – зазначив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.