Рішення по кинутих автомобілях прийнято – прибиратимуть

Фото: city.kharkov.ua

Харківська міська рада на сесії сьогодні, 21 серпня, внесла зміни до Правил благоустрою території міста, що дозволяють Інспекції з паркування прибирати з вулиць та дворів кинуті транспортні засоби, що вийшли з ладу.

Про це Харків Times стало відомо з рішення сесії міськради.

Згідно із рішенням, кинутими вважаються “залишені транспортні засоби, які захаращують об’єкт благоустрою або ускладнюють умови руху пішоходів чи транспорту або довгий час не використовуються за призначенням особою, що їх залишила та мають ознаки втрати експлуатаційних властивостей незалежно від можливості встановлення власника такого транспортного засобу”.

Відтепер співробітники міської Інспекції з паркування, виявивши автомобілі, які підпадають під це визначення, будуть спочатку виносити власникам припис, а якщо ті у триденний термін не приберуть свій транспорт, – рішення про його примусовий демонтаж буде затверджено на засіданні виконавчого комітету Харківської міськради. Після цього автомобіль евакуюють на майданчик КП «Харківводоканал».

Будь-який, харків’янин знайшовши кинутий автомобіль, може звернутися до Департаменту територіального контролю, щоб відповідні служби його прибрали.

Як повідомляв Харків Times, 7 серпня, на засіданні постійної комісії з питань промисловості, економічного розвитку й власності Харківської міської ради заступник директора Департаменту територіального контролю Євген Швець повідомив, що міськрада планує боротися з кинутими автомобілями, які втратили експлуатаційні функції та захаращують двори й вулиці міста .За два дні, 9 серпня, Швець також повідомив, що на вул. Роганської вже будується спеціальний майданчик, де будуть зберігатися кинуті автомобілі або демонтовані МАФи.