У Кернеса повідомили, хто і куди буде вилучати покинуті автомобілі

Фото: city.kharkov.ua

Близько 20 звернень жителів міста з проханням прибрати кинуті автомобілі з території вулиць або дворів надійшло до Департаменту територіального контролю за останні три дні.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби міськради.

Кількість звернень від жителів міста зросла після публікації на сайті Харківської міськради інформації про внесення змін до Правил благоустрою міста, якими пропонується прибирати з вулиць і прибудинкових територій кинуті автомобілі, що вийшли з ладу. Такими повноваженнями пропонується наділити Інспекцію з паркування.

Про це сьогодні, 9 серпня, повідомив заступник директора Департаменту територіального контролю Євген Швець.

За його словами, інспектори винесуть власнику автомобіля припис, і якщо він в триденний термін не прибере авто, рішення про його примусовий демонтаж буде ухвалено на засіданні виконавчого комітету Харківської міськради. Після цього транспортний засіб евакуюють на майданчик КП «Харківводоканал», де він буде чекати власника.

Крім того, зараз на вул. Роганській будується спеціальний майданчик, де зберігатимуться кинуті автомобілі та демонтовані МАФи.

«Якщо власник знайдеться, він повинен надати зберігачу документи, що засвідчують його право на автомобіль, компенсувати міській раді витрати на його примусовий демонтаж, і потім він має право забрати своє майно», – повідомив заступник директора департаменту.

Нагадаємо, в разі виявлення кинутих автомобілів харків’яни можуть звертатися до Департаменту територіального контролю.

Якщо запропоновані зміни в Правила благоустрою будуть ухвалені на сесії міськради, то вже з кінця серпня співробітники департаменту почнуть цю роботу.

Зазначимо, що до публікації про зміни в Правила благоустрою з такою проблемою до міськради з початку року надійшло всього 10 звернень.

Як повідомляв Харків Times, у Кернеса вирішили прибрати з дворів покинуті машини.