Місто поверне 70% коштів, витрачених на утеплення будинку

Фото: city.kharkov.ua

Харків’яни можуть скористатися програмою з енергозбереження для будинків комунальної форми власності, яка передбачає часткове фінансування робіт.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби міськради.

Згідно з умовами програми, 70% коштів, витрачених на ремонт будинку, фінансується з місцевого бюджету, решту – мешканці сплачують самостійно. Головна умова – це загальнобудинкові роботи.

Про це сьогодні, 9 серпня, повідомила начальник відділу з питань енергоефективності житлового фонду Департаменту житлового господарства Вікторія Богатир.

«Програма працює не для конкретних фізичних осіб, а спрямована на економію електрики та тепла для всього будинку. Тобто, це модернізація системи опалення в житловому будинку: заміна в під’їзді вікон і дверей на енергозберігаючі, заміна теплоізоляції трубопроводів, утеплення горищ, підвалів тощо», – зазначила Вікторія Богатир.

За її словами, торік на енергозберігаючі заходи було спрямовано 900 тис. грн. На ці кошти мешканці, зокрема, встановили у будинках індивідуальні теплові пункти, в результаті економія тепла в ході опалювального сезону склала від 25 до 40%.

Нагадаємо, щоб взяти участь у міській програмі з енергозбереження, мешканцям будинків необхідно провести загальні збори, на яких не менше 75% власників квартир повинні дати свою згоду. Після цього в Департамент житлового господарства необхідно принести лист-заявку, на підставі якого фахівці обстежать будинок і складуть кошторис витрат. 70% вартості робіт сплачує місто, інші 30% – мешканці. У разі згоди мешканців будинку вони вносять свою частину коштів, і підрядник приступає до роботи.