У Кернеса вирішили прибрати з дворів покинуті машини

Фото: city.kharkov.ua

Боротися з кинутими автомобілями, які втратили експлуатаційні функції і захаращують двори і вулиці міста, панірують у Департаменті територіального контролю.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби міськради.

Про це сьогодні, 7 серпня, на засіданні постійної комісії з питань промисловості, економічного розвитку і власності Харківської міської ради повідомив заступник директора Департаменту територіального контролю Євген Швець.

За його словами, в Правила благоустрою території міста планується внести зміни, а саме: прописати визначення – які саме авто вважаються покинутими.

«Покинуті автомобілі – це самовільно встановлені транспортні засоби, які захаращують об’єкт благоустрою, ускладнюють умови руху пішоходів або транспорту, а також довгий час не використовуються за призначенням особою, яка їх встановила, і мають ознаки втрати експлуатаційних можливостей», – зазначив Євген Швець.

У разі виявлення у дворах і на вулицях покинутих авто городяни можуть звертатися у Департамент територіального контролю. Співробітники оглянуть об’єкт і винесуть припис про його добровільний демонтаж. Відповідний документ буде прикріплений на лобове скло авто і розміщений на сайті міської ради. Якщо протягом трьох днів власник транспортного засобу не забере його добровільно, на засіданні виконавчого комітету буде прийматися рішення про примусову евакуацію автомобіля.

Євген Швець зазначив, що на сьогоднішній день від харків’ян надходило небагато звернень з проханням евакуювати кинутий автомобіль. З початку року таких було близько 10. Проте в департаменті впевнені, що в подальшому таку проблему може створити встановлення на вулицях і у дворах нерозмитнених автомобілів.

Також в Правила благоустрою міста планується внести зміни щодо розміщення та демонтажу технічних засобів регулювання дорожнього руху, зокрема, шлагбаумів, паркувальних фішок тощо. Раніше встановлення подібних об’єктів узгоджувалося тільки з Національною поліцією, тепер цими повноваженнями також буде наділений Департамент інфраструктури. У департамент жителі міста зможуть звернутися зі скаргами в разі, якщо засоби регулювання руху будуть встановлені незаконно або заважатимуть пішоходам і проїзду транспорту.

Питання про внесення змін до Правил благоустрою міста будуть розглядатися на найближчій сесії міської ради.