«Лісник президента»: лісова мафія знищила 200-літні дуби

Фото: Р. Чагаровский/ Facebook

На Харківщині незаконно зрубали 200-літні дуби.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення голови Жовтневого лісгоспу Руслана Чагаровського у

Facebook.

Чагаровський заявляє, що на території його лісгоспу лісова мафія знищила старовинні дуби кінця 18 століття. Як доказ він виставив світлину свіжого пенька, який залишився після спиляння дуба. І порівняв його з таким же дубом, який росте у саду Шевченка в Харкові.

«Цей дуб у саду Шевченка народився у рік остаточного знищення Запорізької Січі, як козацької автономії. Про його піклуються та навіть загородили парканчиком. А ось його однолітка, знищений лісовою мафією на території Жовтневого лісгоспу. Йому не пощастило він народився в іншому місці», – написав голова лісгоспу у соцмережі.

За його словами, злочинці, які спилили старовинне дерево, добре нажилися на деревині.

«Харківська лісова мафія нелегально продала його стовбур на дошку. По 10 тисяч за кубометр. На жаль, таких зрізаних мафією дубів зараз ми знаходимо десятками. Рахуємо та документуємо. Винні за їх знищення мають відповісти», – обурюється Чагаровський.

Як повідомляв Харків Times, 17 липня у зв’язку з масштабними незаконними вирубками лісу на Харківщині відбувся візит президента України до Харкова. Про ситуацію з вирубкою Володимиру Зеленському доповідав директор ДП «Жовтневий лісгосп» Руслан Чагаровський.

Напередодні, вночі 17 липня, приблизно о 3:30 на проспекті Ювілейному в Харкові невідомі підпалили гараж директора лісгоспу «Жовтневий» Руслана Чагаровського.

Держагентство лісових ресурсів звільняє лісничого, який розповів Зеленському про вирубку лісів на Харківщині.

Руслан Чагаровський заявив про те, що його хочуть прибрати з системи, щоб його аудит не виявив плоди багаторічної діяльності лісової мафії.

Замість чорних лісорубів перевіряють голову лісгоспу, який доповів президенту про незаконні вирубки. Державне агентство лісових ресурсів України направило комісію перевірити фінансово-господарську діяльність голови «Жовтневого лісового господарства» в Харківській області Руслана Чагаровського.

4 серпня голова Жовтневого лісового господарства Руслан Чагаровський повідомив, що через боротьбу з лісовою мафією був змушений вивезти своїх дітей у безпечне місце.