Замість чорних лісорубів перевіряють голову лісгоспу, який доповів президенту про незаконні вирубки

Фото: Р. Чагаровский/Facebook

Державне агентство лісових ресурсів України направило комісію перевірити фінансово-господарську діяльність голови «Жовтневого лісового господарства» в Харківській області Руслана Чагаровського.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Чагаровського на його сторінці в Facebook.

Діяльність глави лісгоспу Руслана Чагаровського перевірять у зв’язку зі зверненням громадської організації «Нон-стоп» 22 липня. Про це сказано в наказі Державного агентства лісових ресурсів України, фотографію якого Чагаровський розмістив на своїй сторінці у соцмережі.

У документі також говориться, що перевірка стосується «окремих питань фінансово-господарської діяльності держпідприємства «Жовтневе лісове господарство». Вона повинна пройти з 30 липня по 10 серпня 2019 року.

«Агентство направило до мене перевірку, – коментує ситуацію Руслан Чагаровський. – Але не в зв’язку з розпорядженням президента, а за скаргою кишенькової ГО чорного лісоруба Сиси. Тепер до мене приїхали 17 осіб комісії, щоб шукати порушення в моїй роботі. Чи знайдуть? Упевнений! Для того їх туди і направили».

Фото: Р. Чагаровский/ Facebook

Згідно з документом, до комісії увійшли представники 13-ти сусідніх лісгоспів.

Тим часом Чагаровський зазначає, що на його численні звернення перевірити мародерів реакції так і не надійшло.

«На десятки моїх звернень з приводу ревізії діяльності мого мародера-попередника нуль реакції. Пеньки ніхто рахувати не бажає. Але за першим же зверненням ГО висилають комплексну перевірку моєї діяльності за місяць», – пише Чагаровський.

Як повідомляв Харків Times, Держагентство лісових ресурсів звільняє лісничого, який розповів Зеленському про вирубку лісів на Харківщині.

Руслан Чагаровський заявив про те, що його хочуть прибрати з системи, щоб його аудит не виявив плоди багаторічної діяльності лісової мафії.

Нагадаємо, 17 липня відбувся візит до Харкова президента України Володимира Зеленського, який заявив, що, пролітаючи над Харківською областю, був вражений масштабними наслідками незаконної вирубки лісів. Про ситуацію з вирубкою Президенту доповідав директор ДП «Жовтневий лісгосп» Руслан Чагаровський.

Вночі 17 липня, приблизно о 3:30 на проспекті Ювілейному в Харкові невідомі підпалили гараж директора лісгоспу «Жовтневий» Руслана Чагаровського.