Біля пам’ятника Жукову зійшлися активісти і «німі» люди в масках

Скрин/UA: Харків

Біля відновленого пам’ятника маршалу Жукову пройшла акція «Харків проти Жукова».

Про це Харків Times дізнався із повідомлення UA: Харків.

Акція «Харків проти Жукова» біля відновленого погруддя радянського маршала. Організували пікет чотири громадські організації: «Світанок», «Фрайкор», «Традиція і порядок», «ІнфоЄвро Харків».

На акцію зібралося близько 50 людей, говорить один з організаторів акції Богдан Войцеховський. Мета пікету — показати, що харків’яни проти Жукова, тому що він був «радянським катом української нації».

Скрин/UA: Харків

Поруч із погруддям вишикувались 30-40 людей в масках, капюшонах та окулярах. Із журналістами вони спілкуватись відмовились. Один з них сказав, що вийшли на захист погруддя.

Як розповіла речниця поліції Харківщини Олена Баранник, участь в акції взяли близько 30 людей. Охорону порядку забезпечували 15 правоохоронців Немишлянського відділу поліції.

Скрин/UA: Харків

Як повідомляв Харків Times, 2 червня проукраїнські активісти знесли пам’ятник радянському маршалу Жукову на проспекті генерала Петра Григоренка.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом знесення пам’ятника Жукову.

Правоохоронці провели обшуки у харківських активістів, які брали участь у знесенні пам’ятника Жукову.

20 червня і 9 липня відбулися судові засідання по обранню запобіжних заходів двом підозрюваним у знесенні пам’ятника активістам. Однак суд відхилив клопотання прокуратури і запобіжного заходу Максиму Зінченко і В’ячеславу Дуді обрано не були.

11 липня Геннадій Кернес повідомив, що пам’ятник Жукову відновлений.