Активісти знесли пам’ятник маршалу Жукову на проспекті генерала Григоренка

Фото: ХарківTimes

Сьогодні, 2 червня, близько 13:30 проукраїнські активісти знесли пам’ятник радянському маршалу Жукову на проспекті генерала Петра Григоренка.

Про це передав з місця подій кореспондент Харків Times.

До пам’ятника перейшли активісти, які пікетували установчий з’їзд так званої “партії мерів” – “Довіряй справам”, що розпочався в Палаці спорту.

Фото: ХарківTimes

Представники поліції, які чергували біля пам’ятника, не чинили активістам перешкод, однак незабаром до них додалися правоохоронці в масках і з кийками, які застосували сльозогінний газ. Однак, незабаром поліція відступила.

Активісти накинули на пам’ятник мотузки й скинули Жукова з п’єдесталу. На місці бюста маршала тепер встановлений прапор України.

Фото: ХарківTimes

Кореспондент Харків Times, який знаходиться у приміщенні Палацу спорту, повідомив, що в своєму виступі на з’їзді мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що пам’ятник Жукову буде відновлений, а нардеп від партії “Відродження” Віталій Хомутинник висловив бажання оплатити цей процес. У своїй заключній промові на з’їзді мер Харкова назвав активістів, які зруйнували пам’ятник, “покидьками суспільства”.

Як повідомляв Харків Times, активісти ряду проукраїнських організацій сьогодні, 2 червня, проводять акцію протесту біля Палацу спорту перед початком з’їзду партії «Довіряй справам»