Прикордонники не дозволили росіянину вивезти з України старовинні монети (фото)

Фото: facebook.com

Прикордонники Харківського загону попередили вивезення з території України предметів, які, можливо, мають історичну та культурну цінність.

Про це ХарківTimes дізнався із повідомлення Східного регіонального Управління ДПСУ.

Так, вчора в пункті пропуску Піски, що на Харківщині, правоохоронці виявили дві монети минулого та позаминулого сторіччя, які намагався вивезти з території України громадянин Російської Федерації.

Фото: facebook.com

Близько 8.30 у вказаний пункт пропуску на виїзд з України прибув автомобіль марки KIA, в якому в якості пасажира слідував громадянин Російської Федерації 1990 року народження.

Під час проходження прикордонно-митного контролю в особистих речах чоловіка за допомогою металошукача було виявлено дві монети: одну з металу срібного кольору з написом “3 копійки” 1916 року випуску та монету з металу жовтого кольору “1/2 копійки”, датовану 1897 роком, які, можливо, мають культурну та історичну цінність.

фото: facebook.com

Наразі монети вилучені та передані на експертизу. Працівниками фіскальної служби складено протокол про порушення митних правил.

Як повідомляв Харків Times, на початку квітня прикордонники Харківського прикордонного загону спільно зі співробітниками ДФС у міжнародному автомобільному пункті пропуску “Гоптівка” виявили у громадянина Російської Федерації два пістолети.