Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом знесення пам’ятника Жукову

Фото: hk.npu.gov.ua

Слідчі поліції відкрили два кримінальні провадження за фактом знесення пам’ятника Жукову на проспекті Петра Григоренка та розпилення громадянами сльозогінного газу у натовп.

Про це Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

Інформація про пошкодження пам’ятника Жукову надійшла до служби “102” 2 червня о 13:40.

“Також під час заходів група невідомих розпилила сльозогінний газ. Троє співробітників поліції, які несли службу та забезпечували правопорядок біля пам’ятника, отримали хімічний опік очей та були доставлені до лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Слідчими Немишлянського відділу поліції відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Працівники поліції з’ясовують усі обставини та встановлюють осіб, причетних до скоєння злочинів.

Представник прес-служби поліції області повідомила журналістам, що після надання допомоги в медустанові співробітники поліції були відпущені, стан їхнього здоров’я задовільний. “Затриманих немає, до відділу поліції була доставлена, опитана і відпущена одна громадянка”, – повідомила вона.

Депутат Харківської облради Дмитро Булах написав у Facebook, що поліцейські доставили в райвідділ активістку, яка разом з ним і з провідником ОУН “Світанок” Вадимом Поздняковим прийшла подивитися на повалений бюст. “Підійшовши до нього, я встиг зробити пару фото, як за спиною почув розмову поліцейських “ось ця схожа!” І після цього Мілу (вага 57 кг) спробували звинуватити у знесенні бюста. Намагалися затримати мене і Вадима, але, на жаль, швидко відмовилися від цієї ідеї) Від Міли ж вирішили не відставати і відвезли до райвідділу. Коротше кажучи, Володимир Рисенко приїхав до райвідділу і за руку (буквально) вивів Мілу з нього, оскільки поліцейські довго не могли визначитися – це адміністративне затримання або просто дружня бесіда ” , – написав він.

Як повідомляв ХарківTimes, 2 червня, близько 13:30 проукраїнські активісти знесли пам’ятник радянському маршалу Жукову на проспекті генерала Петра Григоренка.