Автошкола, в якій навчалась Олена Зайцева, закрилася

Фото: ХарківTimes

У Харкові припинила свою діяльність автошкола, у якій навчалася учасниця скандальної ДТП на Сумській Олена Зайцева.

Про закриття автошколи сьогодні повідомив Владислав Криклій, начальник Головного сервісного центру МВС України, передає UA:Харків.

Автошкола повинна була усунути недоліки, про які їх сповістила акредитаційна комісія. Вони стосувалися матеріально-технічної бази, розповідає Криклій.

«Це там плакати, комп’ютери, столи, площа… Автошкола мала всі можливості їх усунути. Не можу сказати, що були суттєві недоліки, власне, які неможливо усунути. Я гадаю, що через суспільний резонанс, який існує наразі, вони вирішили не усувати ці недоліки. Тому що розуміють, що однаково буде на них певне навантаження з боку інформаційних медійних компаній».

Усунути недоліки автошкола мала у квітні. Тоді діяльність підприємства була тимчасово зупинена. Криклій говорить, за визначені 2 тижні автошкола не відреагувала. Місяць тому її позбавили акредитації.

Про позицію автошколи кореспонденти UA: Харків намагалися дізнатися за телефонами, що вказані на сайті підприємства. Протягом дня там на дзвінки не відповідали.

Як повідомляв Харків Times, слідчі розпочали розслідування відносно автошколи, де навчалася Олена Зайцева у грудні 2017 року за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість). За результатами досудового розслідування встановлено, що підозрювана була відсутня на п’яти заняттях протягом жовтня-листопада 2015 року.

26 лютого Київський райсуд Харкова засудив винуватців смертельного ДТП на Сумській Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі. Суд також заборонив їм керувати транспортними засобами протягом 3 років і задовольнив в повному обсязі цивільні позови потерпілих.

В кінці березня, коли спливали терміни подання апеляції, захист Дронова та адвокати Зайцевої оскаржили вирок. 1 квітня в провадження Харківського апеляційного суду надійшла кримінальна справа за обвинуваченням Олени Зайцевої та Генадія Дронова у смертельному ДТП на вулиці Сумській.