Для створення муніципального таксі в Харкові запросили компанії UBER та «Renault»

Фото: city.kharkov.ua

Меморандум про співпрацю між Харківською міськрадою, компаніями «Renault» в Україні та UBER-Україна про взаєморозуміння та співпрацю у сфері індивідуальних пасажирських перевезень був підписаний сьогодні, 31 травня, під час Міжнародного форуму «Харків: розвиток та інвестиції».

Про це ХарківTimes дізнався із повідомлення міськради.

Як повідомив перший заступник міського голови Ігор Терехов, цей документ покладе початок реалізації проекту зі створення муніципального таксі.

«Нелегко нам дався цей проект, але він дуже важливий для міста Харкова, бо це нова філософія розвитку транспортної інфраструктури, і дуже важливий для України, тому що нічого подібного в українських містах ще не робилося», – зазначив Ігор Терехов.

Координатор проекту зі створення муніципального таксі Микита Кузнєцов підкреслив, що створення служби пасажирських перевезень європейського рівня Харкову цілком під силу. За його словами, проект буде спрямований на безпеку перевезень пасажирів та високий рівень комфорту, забезпечений за допомогою сучасних європейських автомобілів. При цьому водії отримуватимуть легальні зарплати, а сам сервіс передбачає помірні ціни на перевезення. Також передбачена можливість обслуговування людей з інвалідністю.

«Економічна модель муніципального таксі дозволяє місту вкладати в проект мінімальні кошти, але отримувати максимальний результат. Ця служба не займатиме монопольного становища на ринку, але рівень надання послуг і планка, яку поставить наш проект, стануть стимулом для розвитку інших компаній, що призведе до здорової конкуренції. А це і є європейський підхід до стимулювання бізнес-процесів», – зазначив Микита Кузнєцов.

Передбачається, що муніципальне таксі почне роботу орієнтовно до кінця року.