Смертельна ДТП на Сумській: поліція ініціює позбавлення сертифікату автошколи, де навчалась Зайцева

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

Поліція ініціює позбавлення сертифікату про державну акредитацію автошколи, у якій навчалася 21-річна підозрювана у скоєнні резонансного ДТП Олена Зайцева.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

В ході розслідування кримінального провадження, відкритого 18 жовтня 2017 року за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), поліцейські виявили порушення в учбовому процесі з боку посадових осіб автомобільної школи. У зв’язку з цим, 26 грудня 2017 року слідчим Київського відділу поліції були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість).

В ході досудового розслідування до матеріалів кримінального провадження долучена документація з учбового закладу та проведено огляд приміщення, у якому проводяться заняття з навчання правилам дорожнього руху. Також витребувана з Головного Управління Державної фіскальної служби України в Харківській області та вивчена документація щодо законності діяльності приватного підприємства. Допитані в якості свідків директор та викладачі автошколи, які проводили заняття в групі, де навчалась Зайцева, особи, які проходили навчання, інструктор з практичного навчання водінню транспортних засобів та інспектори територіального сервісного центру МВС України.

За результатами досудового розслідування встановлено, що підозрювана була відсутня на п’яти заняттях протягом жовтня-листопада 2015 року, про що є відповідні відмітки у Журналі обліку занять групи водіїв транспортних засобів категорії “В”. Водночас, згідно з даними журналу, жінка була присутня на занятті 9 жовтня 2015 року, що суперечить довідці з Державної прикордонної служби України, у якій зазначено, що у період з 8 по 11 жовтня 2015 року вона знаходилася за межами України.

Згідно з інформацією регіонального сервісного центру МВС в Харківській області, підозрюваній було видано посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорії “В” 5 грудня 2015 року.

“У зв’язку з виявленими порушеннями, у період з 15 листопада по 15 грудня були направлені запити Голові Державної Акредитаційної комісії України, начальнику Регіонального сервісного центру МВС в Харківській області та Голові Державної Акредитаційної комісії головного сервісного центру МВС з метою вирішення питань про позбавлення автошколи сертифікату про державну акредитацію. На даний час відповіді з вищезазначених організацій не отримані”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times , на черговому засіданні у справі про ДТП на Сумській 4 грудня Київський райсуд Харкова частково задовольнив клопотання захисника Геннадія Дронова Сергія Перепелиці та призначив додаткову судово-медичну експертизу щодо підозрюваної Олени Зайцевої.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулка Мечнікова в центрі Харкова автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого знаходився Геннадій Дронов, врізався в автомобіль Lexus під керуванням Олени Зайцевої, після чого Lexus вилетів на тротуар та збив людей, які стояли там.

5 осіб у віці від 19 до 46 років загинули на місці. 6 осіб отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла в лікарні.

Суд заарештував Олену Зайцеву і Геннадія Дронова.