Суд у справі Кернеса знову не відбувся – мер поїхав лікуватися за кордон

Фото: MyKharkov.info

Заплановане на сьогодні, 24 травня, засідання Полтавського Апеляційного суду щодо скарги на закриття справи проти Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, не відбулося. На судовий розгляд не приїхав обвинувачений.

Як повідомляє Медіапорт, адвокат мера Харкова Олександр Гунченко подав клопотання до суду з проханням перенести дату слухання, оскільки його підзахисний поїхав на лікування за кордон.

«Доводжу до відома колегії, Кернес не може бути присутнім в зазначеному засіданні з поважних причин у зв’язку з перебуванням на лікуванні за межами України», – йдеться в клопотанні, направленому до суду і озвученому головуючим на сьогоднішньому засіданні.

На засідання прибули двоє обвинувачених охоронців, четверо захисників, двоє прокурорів, потерпілий Сергій Ряполов і його представник.

Захисник Кернеса додав, що після повернення Кернеса з лікування суду нададуть відповідну медичну документацію.

Вислухавши думки присутніх, суддя відклав засідання і попросив Гунченко повідомити, коли Кернес повернеться в Україну, щоб узгодити таку дату засідання.

Гунченко пообіцяв: як тільки йому стане відомо, він повідомить суд.

Як повідомляв Харків Times, з 12 листопада 2018 року Полтавський апеляційний суд не може розпочати розгляд трьох апеляцій на закриття кримінального провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні і тортурах активістів Євромайдану. Ні на одне засідання, призначене за три місяці, Геннадій Кернес не з’явився. Адвокати мера називали в суді різні причини неявки їх підзахисного. Так, Геннадій Кернес не приїжджав через погіршення стану здоров’я. Засідання, призначене на 18 січня, він пропустив тому, що не отримав повістку до суду. На засідання, 1 лютого, Кернес відмовився їхати без охорони. За два тижні, 15 лютого, Кернес також пропустив засідання, бо не приїхали його захисники.

Заплановане на 24 травня засідання – вже 11-е поспіль, яке пропустив Кернес.

10 серпня Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Кернеса, обвинуваченого у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року.

12 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду – «для прийняття об’єктивного вироку».