У Харкові судитимуть жінку, яка кілька разів перепродала іпотечне майно на 4 млн. грн

Фото: Фокус

Харківська місцева прокуратура №4 направила до Московського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно 50-річної харків’янки, яку підозрюють в оборудках з нерухомістю на 4 млн. грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповів в.о. керівника місцевої прокуратури Андрій Сапсай, досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисниця придбала у іпотечний кредит два об’єкти нерухомості загальною площею близько 1 тис. кв. м. – житловий будинок з ділянкою та офісне приміщення у різних районах Харкова. Тривалий час жінка не погашала кредити у банках. Фінансові установи звернулися до суду з позовами.

Суд прийняв рішення про звернення стягнення у зв’язку з невиконанням зобов’язань за укладеними договорами. Проте жінка і після цього не мала бажання погашати накопичені борги. Вона з підробленою постановою державного виконавця про начебто скасування усіх обтяжень, звернулася до державного реєстратора. Який, у свою чергу, зняв обтяження з нерухомості. Потім, щоб “заплутати сліди”, через третіх осіб жінка кілька разів перепродала майно.

Зловмисниці оголошено підозру за ч. ч. 1,2 ст. 388 (незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації), ч. 3 ст. 382 (невиконання судового рішення), ч.ч. 3, 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (підроблення та використання підроблених документів) Кримінального кодексу. Максимальна санкція статей передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.