Невідомі повідомили про замінування п’яти торгівельних центрів у Харкові

Невідомі 24 квітня повідомили про замінування п’яти торгівельних центрів у Харкові.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Інформація про загрозу вибуху на даних спорудах надійшла до поліції каналами електронного зв’язку 24 квітня о 16:20. На місця подій виїхали слідчо-оперативні групи, працівники кінологічної служби, фахівці вибухотехнічного управління обласного главку поліції.

За станом на 21:30 правоохоронці правоохоронці обстежили території чотирьох об’єктів. В ході оглядів жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин виявлено не було.

При перевірці повідомлення у торгово-розважальному закладі по проспекту Гагаріна (за даними користувачів соцмереж, мова йде про ТРЦ Sun Mall по пр. Гагаріна, 181) було оглянуто 16 тис. кв. м приміщень, 500 кв. м прилеглої території, евакуйовано 510 осіб.

У торговельному центрі по вулиці Окружна дорога (ТЦ “Ашан”) правоохоронці оглянули 80 тис. кв. м приміщень, 20 тис. кв. м прилеглої території, евакуювали 1193 особи.

У закладі по вулиці Академіка Павлова (“Французський бульвар”) оглянуто 46,7 тис. кв. м приміщень, 5 тис. кв. м прилеглої території, евакуйовані 1200 громадян.

На вулиці Сумській (“Аве Плаза”) оглянуто 5 тис. кв. м приміщень, 1 тис. кв. м прилеглої території, евакуювали 680 осіб.

Огляд торговельного центру по вулиці Героїв Праці (“Караван”) станом на 21:30 ще тривав.

Інформація зареєстрована у Журналах єдиного обліку заяв і повідомлень територіальних відділів поліції. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомляв Харків Times, 24 квітня надійшли повідомлення про замінування школи на вулиці Лермонтовській і Харківського університету радіоелектроніки.

Поліцейські встановили, що про замінування школи повідомили 12 та 11-річні учні цієї ж школи. Зі слів підлітків, вони вирішили пожартувати.

Повідомлення про замінування університету радіоелектроніки виявилося неправдивим.