З ХНУРЕ евакуювали 5 тис. чоловік, але вибухівки не знайшли

Фото: ХС.Харьков/Telegram

Повідомлення про замінування університету радіоелектроніки на проспекті Науки виявилося неправдивим.

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Харківської області.

В ході перевірки фахівці оглянули 17 тис. кв. метрів приміщень та 10 тис. кв. метрів прилеглої території, евакуювали 5 тис. громадян. Жодних вибухових речовин не виявлено.

Інформація про те, що в університеті на проспекті Науки, 14 закладена вибухівка, надійшла до Шевченківського відділу поліції 24 квітня о 16:15.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, працівники кінологічного та вибухотехнічного центрів, експерти-криміналісти.

В ході ретельного обстеження вишу та прилеглої території жодних вибухових пристроїв або небезпечних  речовин правоохоронці не виявили.

Як повідомляв Харків Times, 24 квітня надійшли повідомлення про замінування школи на вулиці Лермонтовській і Харківського університету радіоелектроніки.

У місцевому пабліку Харків City повідомили, що слідом за ХНУРЕ замінували ТРЦ «Французький бульвар», ТЦ «Sun Mall» на Одеській, о 18:30 замінували ТРЦ «Магелан» на Олексіївці, а о 19 годині – ТРЦ «Караван». Поліція поки не підтверджує інформацію щодо торговельно-розважальних центрів.