На вулиці Благодатній згоріла “Славута” (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Другий місяць поспіль в Харкові і області тривають нічні пожежі в автомобілях. 25 квітня в 3:46 на номер «101» повідомили, що у дворі житлової дев’ятиповерхівки на вул. Благодатній, 2 горить автомобіль «ЗАЗ Славута». Легковий був припаркований прямо навпроти під’їзду.

Про це повідомили в прес-службі ДСНС Харківської області.

На місце події виїхали два оперативних відділення 5-ї пожежної частини. Вони встановили, що вогонь охопив моторний відсік та салон легковика. Загальна площа горіння склала 4 кв.м. Від полум’я постраждала права частина припаркованого поруч Volkswagen Golf.

Уже в 4:01 пожежа була локалізована, а о 04:25 її ліквідували повністю. В результаті пожежі ніхто з громадян не постраждав. Причина виникнення загоряння встановлюється.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, протягом ночі, 19 березня, харківські рятувальники тричі виїжджали на гасіння пожеж, які виникли у автівках, припаркованих біля житлових будинків. Від вогню постраждали 7 автомобілів.

Поліція встановила, що 5 автівок підпалили умисно. За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Встановлено, що одна зі спалених автівок належала прикордоннику, ще одна – приватному підприємцю.

Наступної ночі, на 20 березня, в Харкові та області загорілися ще три автомобілі.

У ніч з 7 на 8 квітня згорів Fiat Doblo, що був припаркований  біля приватного будинку у пров. Крутогорському, 10, у Холодногірському районі Харкова. На думку рятувальників, що гасили пожежу, автівку підпалили умисно.

Вночі 15 квітня, близько 2:24 на проспекті Героїв Сталінграду загорівся Nissan. За фактом цієї пожежі поліція також відкрила кримінальне провадження.

19 квітня о 02:47 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в легковому автомобілі VolkswagenRabbit, припаркованому у дворі житлової двоповерхівки на вул. Академіка Вавілова, 10 у Харкові.

У ніч з 20 на 21 квітня загорілися Reno Daster та Mazda, які належать 39-річному жителю міста Первомайський.