На проспекті Героїв Сталінграду спалили Nissan

У Харкові невідомі продовжують підпалювати автівки. Вночі 15 квітня, близько 2:24 на проспекті Героїв Сталінграду загорівся Nissan.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області, пожежу побачила 62-річна власниця автівки.  Ввечері жінка залишила свій автомобіль біля під’їзду будинку за місцем мешкання, а вночі виявила, що її автівка загорілася.

“Пожежу ліквідовано, постраждалих осіб не має. Причина займання встановлюється. З місця події вилучено пожежне сміття. Вогнем пошкоджено капот автомобіля, лакофарбове покриття та салон”, – повідомили у відділі комунікації Нацполіції області.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, протягом ночі, 19 березня, харківські рятувальники тричі виїжджали на гасіння пожеж, які виникли у автівках, припаркованих біля житлових будинків. Від вогню постраждали 7 автомобілів.

Поліція встановила, що 5 автівок підпалили умисно. За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Встановлено, що одна зі спалених автівок належала прикордоннику, ще одна – приватному підприємцю.

Наступної ночі, на 20 березня, в Харкові та області загорілися ще три автомобілі.

У ніч з 5 на 6 квітня у дворі житлового багатоквартирного будинку в селищі Наталіно Красноградського району по вулиці Свято-Троїцькій, 37, загорілися 2 автомобілі. Від автомобілів полум’я перекинулось на ближній балкон квартири, на першому поверсі житлового будинку.

У ніч з 7 на 8 квітня згорів Fiat Doblo, що був припаркований  біля приватного будинку у пров. Крутогорському, 10, у Холодногірському районі Харкова. На думку рятувальників, що гасили пожежу, автівку підпалили умисно.