Харківський суддя, який скаржився Луценко на тиск, пішов у відставку

Фото: apravda.com

Вища рада правосуддя звільнила Дениса Нев’ядомского з посади судді Київського районного суду міста Харкова.

Таке рішення ВСП прийняв сьогодні, 16 квітня, повідомляється на сайті відомства. Підставою для звільнення Нев’ядомского з займаної посади стала подана ним заяву про відставку.

У березні 2018 року в суддя Київського районного суду Харкова Денис Нев’ядомський повідомив генеральному прокурору України Юрію Луценку та главі Вищої Ради правосуддя Ігорю Бенедисюку про факти тиску на нього.

Харківський суддя поскаржився, що на нього тиснуть силовики. За словами Невядомского, це почалося після того, як він звільнив з-під варти обвинуваченого в державній зраді колишнього депутата Харківської міськради Андрія Лесика. Тим самим суддя відмовив представникам прокуратури та СБУ, які клопотали про продовження запобіжного заходу для Лесика у вигляді утримання під вартою.

“5 березня (2018 року – прим. Ред.) До мене прийшов слідчий прокуратури в Харківській області, щоб допитати мене у якості свідка. Одночасно були допитані секретар і помічник”, – повідомив Нев’ядомський.

Подібні дії харківський суддя розцінив як прямий тиск на суд, втручання у здійснення правосуддя. І просив генпрокурора і главу ВСП вжити необхідних заходів.