Четвертий день мінувань – у Харкові знову шукають вибухівку (оновлено)

Фото: Х Cалтовка/ Telegram

Четвертий день поспіль, починаючи з 21 квітня, в поліцію Харкова повідомляють про замінування будівель. Сьогодні, 24 квітня, приблизно о 9:13 правоохоронцям повідомили, що в спеціалізованій школі на вулиці Лермонтовській закладено вибухівку.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“За адресою виїхали співробітники слідчо-оперативної групи і фахівці вибухотехнічного управління. Проводиться евакуація громадян. Проводиться огляд приміщень і прилеглої території”, – йдеться в повідомленні.

У місцевому пабліку в Telegram повідомили, що вибухівку шукають в спеціалізованій економіко-правової школи з поглибленим вивченням іноземної мови ХГУ «Народна українська академія». Всіх учнів вивели на спортивний майданчик біля школи.

Пізніше у пабліку повідомили, що інформація про вибухівку не підтвердилася. Правоохоронців вели в оману два учня шостого класу цієї школи.

“Зараз копи проводять з ними роз’яснювальну бесіду”, – повідомили у соцмережі.

Як повідомляв Харків Times, інформація про закладені вибухові речовини стала надходити, починаючи з дня виборів. Всього протягом дня 21 квітня повідомили про мінування 11 об’єктів.

У понеділок, 22 квітня, надійшло 15 повідомлень про замінування різних об’єктів в Харкові, одне з них – в Чугуєві.

23 квітня – 9 замінувань.

У жодному разі інформація про замінування не підтвердилася.

Радник глави МВС Іван Варченко стверджує, що всі повідомлення про мінування об’єктів в різних містах України надходять з окупованих територій.