Водій маршрутки отримав умовне покарання за побиття пасажирки-інваліда

Жовтневий районний суд м. Харкова визнав винним 41-річного водія маршрутки у хуліганстві (ч. 1 ст. 296 КК України).

Як повідомили у прес-службі прокуратури області, судили чоловіка за вчинок, який він скоїв у листопаді минулого року. На той час 41-річний мешканець Мерефи працював водієм рейсового автобусу. На зупинці в Харкові до салону транспортного засобу увійшла 60-річна жінка. Пасажирка показала водію посвідчення інваліда ІІ групи, яке дає право на пільговий проїзд. Однак водій почав ображати жінку нецензурною лайкою, вимагаючи сплатити за проїзд або вийти з автобуса.

Пасажирка залишилися в салоні. Тоді засуджений накинувся на неї з кулаками. Він ударив жінку в груди з такою силою, що вона впала та ударилася головою об двері. Після цього, зловмисник виштовхав потерпілу з автобусу ногами та поїхав.

Бив та ображав літню жінку агресивний чоловік на очах в інших пасажирів. Через падіння з автобусу потерпіла отримала чисельні забої.

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, чоловіка засудили до 2 років обмеження волі. Враховуючи те, що підсудний визнав вину, розкаявся у заподіяному, суд прийняв рішення про звільнення його від покарання з іспитовим терміном на 1 рік.