Інформація про вибухівку в школі на вулиці Лермонтовській не підтвердилася

Після отримання інформації про вибухівку в спеціалізованій економіко-правової школи з поглибленим вивченням іноземної мови ХГУ «Народна українська академія» на вулиці Лермонтовській правоохоронці оглянули 5800 кв. метрів приміщень і 1200 тисячі кв. метрів прилеглої території.

Під час обстеження школи та прилеглої території жодних вибухових пристроїв чи небезпечних речовин правоохоронці не виявили. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Інформація зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Київського відділу поліції. Вирішується питання про кваліфікацію події за Кримінальним кодексом України”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, інформацію про вибухівку в спецшколі на вулиці Лермонтовській правоохоронці отримали 24 квітня о 9:13. З будівлі евакуювали близько 600 чоловік.

Як повідомляв Харків Times, інформація про закладені вибухові речовини стала надходити, починаючи з дня виборів. Всього протягом дня 21 квітня повідомили про мінування 11 об’єктів.

У понеділок, 22 квітня, надійшло 15 повідомлень про замінування різних об’єктів в Харкові, одне з них – в Чугуєві.

23 квітня – 9 замінувань.

У жодному разі інформація про замінування не підтвердилася.

Радник глави МВС Іван Варченко стверджує, що всі повідомлення про мінування об’єктів в різних містах України надходять з окупованих територій.