Суд по Кернесу знову не відбувся: на засідання не приїхав суддя

Фото: MyKharkov.info

В черговий раз не відбулося засідання Полтавського Апеляційного суду щодо скарги на закриття справи проти Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців. Заплановане на 12 квітня засідання не відбулося через неявку судді.

Про це розповів адвокат Кернеса Олександр Гунченко, повідомляє Укрінформ.

“Чергове засідання було призначене на сьогодні, 12 квітня, але його перенесли: суддя у відрядженні”, – зазначив адвокат.

За його словами, суд заздалегідь повідомив обвинувачених про перенесення засідання, і їм не довелося їхати в Полтаву: “Про нову дату засідання буде повідомлено додатково”.

Як повідомляв Харків Times, з 12 листопада 2018 року Полтавський апеляційний суд не може розпочати розгляд трьох апеляцій на закриття кримінального провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні і тортурах активістів Євромайдану. Ні на одне засідання, призначене за три місяці, Геннадій Кернес не з’явився. Адвокати мера називали в суді різні причини неявки їх підзахисного. Так, Геннадій Кернес не приїжджав через погіршення стану здоров’я. Засідання, призначене на 18 січня, він пропустив тому, що не отримав повістку до суду. На засідання, 1 лютого, Кернес відмовився їхати без охорони. За два тижні, 15 лютого, Кернес також пропустив засідання, бо не приїхали його захисники.

10 серпня Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Кернеса, обвинуваченого у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року.

12 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду – «для прийняття об’єктивного вироку».