У Безлюдівці затримали двох братів за виробництво та продаж амфетаміну (відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

11 квітня в селищі Безлюдівка Харківського району правоохоронці затримали двох братів 32 та 20 років, яку організували повний цикл розповсюдження наркотиків – від виробництва до продажу.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області, брати організували «підпільну» нарколабораторію з виготовлення амфетаміну. З метою конспірації вони розмістили її в дачному будинку, розташованому в садовому товаристві в селищі Борова Зміївського району Харківської області. Чоловіки через месенджер збували психотропну речовину- амфетамін шляхом закладок, а грошові кошти отримували на електронний гаманець.

Під час обшуку дачного будинку поліцейські вилучили лабораторне обладнання та хімічні компоненти, що безпосередньо використовувалися для виробництва амфетаміну. Також в ході обшуку вилучено мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, пакети для фасування, тощо.

Вилучені психотропні речовини, прекурсори та обладнання направлені на експертне дослідження.

Чоловіки затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та оголошення про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, 8 квітня правоохоронці виявили в житловій квартирі одного з районів Харкова лабораторію з вирощування елітних рослин каннабіса. У створенні цілого виробничого комплексу підозрюється 27-річний господар житла.