Харків’янин створив професійну лабораторію для вирощування конопель (фото)

Фото: прокуратура Харківської області

8 квітня правоохоронці виявили у житловій квартирі одного з районів Харкова лабораторію з вирощування елітних рослин канабісу. У створенні цілого виробничого комплексу підозрюється 27-річний господар помешкання.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Для вирощування конопель квартира була оснащена спеціальними вентиляційними пристроями, освітленням і навіть будівельними вентиляторами.

Під час обшуку було вилучено наркотичний засіб – канабіс у висушеному та подрібненому вигляді, спеціальне обладнання для його виготовлення та вживання, чорнові записи та книжки з інструкціями з вирощування наркотичних рослин тощо.

Фото: прокуратура Харківської області

На теперішній час проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо остаточної кваліфікації кримінального правопорушення.

Фото: прокуратура Харківської області

Оперативно-слідчі дії здійснюють співробітники Новобаварського відділу ХМП №2, Новобаварського відділу поліції при оперативному супроводженні управління наркозлочинності ГУНП в Харківській області.

Фото: прокуратура Харківської області
Фото: прокуратура Харківської області

Як повідомляв Харків Times, 34-річний харків’янин за допомогою лабораторного обладнання вирощував елітні сорти конопель. Нарколабораторію чоловік облаштував у шафі, що знаходилась в одній із кімнат приватного домоволодіння, де мешкав . Площа шафи склала близько 4 квадратних метрів. Під час слідчих дій, що проводилися 4 лютого, поліцейські вилучили з «лабораторії» 8 кущів конопель у горщиках, терморегулятори, лампи, термометр та гофру з фільтром для очищення повітря.