“Hewlett Packard” візьме участь у побудові “Розумного міста” у Харкові

Фото: www.city.kharkov.ua

В Харківській міській раді 9 квітня підписано Меморандум з компанією “Hewlett Packard Enterprise” про співпрацю в побудові системи “Розумне місто” (“Smart city”). Документ підписали міський голова Геннадій Кернес і генеральний директор компанії в регіонах Східної та Південної Європи Мартін Кубала.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Меморандум передбачає створення пілотних технічних розробок і рекомендацій відразу по декількох напрямках: це система запису і аналізу відео з камер спостереження, автоматизація служб швидкого реагування, управління в сфері вивезення відходів, моніторинг роботи водопроводу та інтелектуальний захист стратегічних об’єктів міста. До 2020 року місто вибере оптимальні рішення HP для “Smart city” в Харкові.

“Головне, про що ми домовляємося, – це участь HP в побудові комплексної системи безпеки Харкова. Не так давно ми почали впровадження “Розумного міста”. Ви знаєте, що цифрове управління процесами життєдіяльності – зараз маркер для мегаполісів. У Харкові постійно зростає населення, зростає попит на адміністративні та інфраструктурні послуги. Домігшись високих стандартів в “розумному управлінні” містом, ми дамо людям, які тут живуть, вчаться і працюють, те, що вони заслуговують – безпеку і комфорт. І, що теж важливо, підвищимо капіталізацію Харкова для майбутніх людських і фінансових вливань”, – сказав Геннадій Кернес перед підписанням меморандуму.

“Я натхненний тим, що побачив у Харкові, і задоволений, що ми вибрали ваше місто з усієї України для спільного створення “Smart city”. Мета очевидна – поліпшення якості життя людей. Цей проект, я впевнений, не на одне десятиліття, але ті результати, які приносить “Розумне місто” в Дубаї, Барселоні, десятках інших міст світу, однозначно направляють нас на цей шлях. Харків може бути місцем, де людина, спільнота, компанія можуть розраховувати на безпечний і гармонійний розвиток”, – зазначив Мартін Кубала.

На зустрічі для фахівців НР також було презентовано проект Ситуаційного центру – єдиного пункту реагування на надзвичайні ситуації, який створюється в Харкові.