Мешканець Чугуєва продавав зброю із зони бойових дій – СБУ

Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України викрили та блокували на Харківщині діяльність торгівця зброєю, який реалізовував військові засоби ураження вивезені з району проведення Операції об’єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Чугуєва Харківської області організував протиправне переміщення вибухових речовин та боєприпасів зі сходу України. Засоби ураження зловмисник збував за готівку на території Харківського регіону представникам кримінальних кіл. У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували низку фактів продажу громадянином військових засобів ураження”, – йдеться у повідомленні.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили 15 бойових гранат Ф-1 та РГН із запалами, чотири заряди для протитанкового гранатомета РПГ-7, 2 тис. набоїв до автомата Калашникова калібру 5,45 мм, два детонатори для протитанкових мін.

Кримінальне провадження здійснюється за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Наразі зловмиснику повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Операція з викриття торгівця зброєю відбувалася спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.