В Харкові затримали наркоділерів зі 100 кілограмами канабісу (фото, оновлено)

Фото: Олег Бех/Facebook

Нещодавно харківькі правоохоронці затримали злочинну группу, учасники якої збували наркотики по всій Україні. До складу групи входило 7 чоловік. Про це повідомив глава Нацполіції області Олег Бех у Facebook. За його словами, всі затримані агрономи за фахом, які згодом направили свої знання направили у злочинне русло.

“Організатора взяли під час збуту наркотиків. Того ж дня провели 12 обшуків у всіх учасників. Вилучили майже 100 кг канабісу! Наркотики вже були розфасовані для збуту різними партіями”, – написав Олег Бех.

Фото: Олег Бех/Facebook

Під час обшуків правоохоронці також вилучили гашиш, гроші, мобільні телефони і банківські картки, обладнання, що використовується для виготовлення та фасування канабісу. Сума вилучених за торгівлю наркотиками грошей склала 25 тисяч гривень, додали у відділі комунікаціїї Нацполіції області. Там розповіли, що операцію по затриманню організатора та низку обшуків правоохоронці провели 12 лютого.

Зігдно зі статтєю 208 КПК 41-річний організатор знаходиться в ізоляторі тимчосвого утримання. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Фото: Олег Бех/Facebook

“Після отримання результатів експертизи буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру у скоєнні злочину решті учасників  наркоугруповання”, – додали у відділі комунікації області.

На даний час встановлюються джерела постачання, канали збуту наркозасобів та причетність зловмисників до скоєння аналогічних злочинів. Досудове слідство проводиться за за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України .

Фото: Олег Бех/Facebook

Як повідомляв Харків Times, харківські правоохоронці викрили злочинну групу, учасники якої які займалися перевезенням та збутом наркотичних засобів та психотропних речовин. До складу групи входили 7 харків’ян, у віці від 24 до 35 років. В інтернеті вони створили сайт, на якому приймали закази від клієнтів через різні месенджери та отримували від них оплату за допомогою електронного гаманця WebMoney та Easy Pay.