У харківських наркоділків вилучили більше кілограму кокаїну та героїну (фото, оновлено)

Фото: Слідче управління ГУ НП В Харківській області

Харківські правоохоронці викрили злочинну групу, учасники якої які займалися перевезенням та збутом наркотичних засобів та психотропних речовин. До складу групи входили 7 осіб. В інтернеті вони створили сайт, на якому приймали закази від клієнтів через різні месенджери та отримували від них оплату за допомогою електронного гаманця WebMoney та Easy Pay.

Про це повідомляє Слідче управління ГУ Національної поліції в Харківській області. За інформацією відомства, після переказу грошових коштів клієнтам передавалися координати тайників, розташованих в публічних місцях на території Харкова.

12 лютого під час обшуків по 10 адресах було виявлено та вилучено понад 1 кілограм особливо небезпечних наркотичних та психотропних речовин (героїн, кокаїн, амфетамін та інших). Крім того, правоохоронці вилучили заготовлені для них пакувальні матеріали, кількість яких свідчить про наміри фігурантів розширити у подальшому свій «бізнес». Виявлені та вилучені здобуті злочинним шляхом готівкові грошові кошти.

Фото: Слідче управління ГУ НП В Харківській області

За результатами вжитих детективами заходів встановлено роль кожного з учасників групи, місця зберігання ними «товару» та розташування тайників. Із використанням сучасних технологій подолано систему забезпечення конфіденційності роботи в світовій мережі, яку використовували злочинці.

Фото: Слідче управління ГУ НП В Харківській області

В прес-службі прокуратури Харківськой області додали, що учасники злочинної групи – харків’яни, у віці від 24 до 35 років.

За інформацією відділу комунікацій Нацполіції області, одному учаснику групи суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, п’ятеро – затримані, знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Сьомому зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Відповідно до чинного законодавства їх очікує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, співробітники поліції під процесуальним керівництвом прокуратури у грудні затримали 19-річного харків’янина, який на проспекті Перемоги за 300 гривень збув 1 грам канабісу.

Фото: Слідче управління ГУ НП В Харківській області