Прокуратура розпочала розслідувати закупівлю їжі для тварин Харківського зоопарку

Фото: mykharkov.info

Прокуратура Харківської області розпочала розслідування за повідомленнями ЗМІ щодо закупівлі КП “Харківський зоологічний парк” їжі для тварин за завищеними цінами.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Посадові особи зоопарку уклали договір з одним із ФОП щодо закупівлі фруктів та горіхів на загальну суму 3, 264 млн грн. “За попередніми даними слідства, ціни на їжу для тварин, передбачені договором, значно перевищують ринкові. Зокрема, мандарини та помаранчі планувалося закупити по 95 грн. за кілограм, лимони – по 110, ківі – по 160, яблука – по 35 грн. за кілограм”, – йдеться у повідомленні.

У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі дії. Обґрунтованість цін, зазначених у договорі, перевірять слідчим шляхом.

Як повідомляв раніше Харків Times, комунальна організація “Харківський зоологічний парк” уклала угоду з ФОП Марченко Владлена Анатоліївна щодо придбання фруктів вартістю 3,264 млн грн.

Миколаївський та Київський зоопарки придбали фрукти в 2,5 – 3,5 рази дешевше.