Поліцейські виявили у жителя Мерефи боєприпаси та наркотики (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

34-річний житель міста Мерефа зберігав у господарських спорудах за місцем мешкання боєприпаси та наркотики.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

“Під час санкціонованого обшуку оперативники Харківського відділу поліції виявили у сараї корпус ручної гранати Ф-1 з вибуховою речовиною всередині, ручну гранату РГ-42, фрагмент запалу підривний до ручної гранати УЗРГ та гранати М-39, ручну гранату Ф-1, 11 паперових згортків і 2 полімерних пакети з сипучою речовиною, схожою на порох, пластикову коробку з тротилом, 26 гільз та патронів різного калібру”, – йдеться у повідомленні.

Обшук проводився в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Окрім боєприпасів, поліцейські виявили та вилучили у гаражі посуд із залишками вивареного насіння маку, 12 полімерних пляшок з наркотичною речовиною жовтого та чорного кольору, 2 паперові згортки та поліетиленовий пакет з речовиною рослинного походження у подрібненому та висушеному стані, 9 медичних шприців із рідиною коричневого кольору.

Зі слів господаря, наркотичні речовини призначалися для особистого вживання без мети збуту. Він також стверджує, що вибухонебезпечні речовини знайшов близько двох років тому в лісосмузі та зберігав для власних потреб.

Вилучене направлено на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст.309 Кримінального кодексу (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).